40. Међународни сајам туризма

Четрдесети Међународни сајам туризма одржан је од 22. до 25. фебруара. Слоган сајма је био „Одмор те чека“. Највећу туристичку манифестацију у Србији отворила је премијерка Ана Брнабић која је том приликом истакла значај развоја туризма као једне од најуспешнијих и најуноснијих грана привреде у Републици Србии јер се све уложено у туризам вишеструко враћа.

На Сајму туризма потенцијале власотиначког краја представила је Туристичка организација општине Власотинце.

На овогодишњем јубиларном сајму у Београду представили смо природне вредности нашег места са посебним освртом на манифестацију Вински бал – истиче Наташа Живковић, в.д. директора Туристичке организације Власотинца.

С обзиром да је у исто време одржан и сајам вина, Туристичка организација је имала подршку Винског витешког реда Симеон приликом промоције Власотинца као винског краја.

Договорили смо сарадњу са туристичким организацијама које, као и ми, имају за циљ развој винског туризма. Један од приоритета биће нам и израда Плана развоја туризма општине Власотинце који ће бити смерница за афирмацију такозваних сирових туристичких ресурса. Ове ресурсе имамо у изобиљу и планирамо њихово стављање у функцију. Такав докуменат и његова реализација би могли бити одличан почетак једног новог аспекта развоја туризма у нашем месту – додаје Наташа Живковић.

На овогодишњем сајму туризма учествовало је 1.200 излагача из 55 земаља света. Према речима организатора било је око 70.000 посетилаца. Туристичка организација општине Власотинце учествовала је четврти пут заредом на највећој смотри туризма код нас.