Хуманост пре свега

На Новогодишњем базару, који је, да се подсетимо, имао хуманитарни карактер прикупљена су средства и намењена Центру за децу и омладину са сметњама у развоју. Средства су донирали Туристичка организација Власотинца, деца Предшколске установе „Милка Диманић“ , ученици основних школа, Удружење Осмех и ученици власотиначке Гимназије „Стеван Јаковљевић“.

Од прикупљених средстава Основна школа „Синиша Јанић“ донирала је собни бицикл, док су остали донатори Центру за децу и омладину уручили новчана средства која ће бити искоришћена за набавку неопходних справа за опремање физиотерапеутске сале.

„Средства која је Туристичка организација донирала прикупљена су на Новогодишњем базару, који је одржан крајем децембра месеца, а уручена су сада у заједничкој акцији са осталим донаторима. Управо јединство које смо показали чини овакве акције успешним, надам се да ће током наредних година организовање ове акције постати пракса“, рекла је Наташа Ђокић Живковић, в.д. директора Туристичке организације Власотинца.
Власотиначки Центар за социјални рад већ 10 година кроз услуге Дневни боравак и Помоћ у кући пружа подршку деци и младима са сметњама у развоју.

„Кроз ове услуге посебан циљ нам је пружање подршке деци и младима са сметњама у развоју како би овладали вештинама самосталне бриге о себи и вештинама неопходним за живот у заједници. Посебан значај поклања се развоју моторике, спретности при кретању, побољшању опште кондиције и координације покрета. У том циљу планирамо и опремање физиотерапеутске сале. Зато ћемо данашњу донацију употребити за куповину дела опреме за физио-салу“, рекла је Ана Стојиљковић, спец. педагог Центра за социјални рад.

Приликом донације ученици нижих разреда обе основне школе приредили су краћи драмски програм, док је гимназијалац Вељко Јовановић песмом увеличао ову хуманитарну акцију.

Иначе, Центар наставља са активностима усмереним на активно укључивање деце и младих са сметњама у развоју у живот заједнице, тако ће почетком априла бити огранизован традиционални Ускршњи вашар.