Nazad na vrh

ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

  /  Vesti / ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ – НОВИНЕ У ПЛИВАЊУ ЗА ЧАСНИ КРСТ У ВЛАСИНИ
Пливање за богојављенски крст ове године у Власини биће обогаћено новинама. Сви који желе да пливају за Часни крст најпре ће 19. јануара присуствовати литургији у власотиначкој цркви Силаска Светог Духа на апостоле, а потом послужењу у парохијском дому, где ће лекари Дома здравља обавити и обавезан здравствени преглед учесника пливања.
Свештенство, грађани и учесници пливања, окупљени у литији, кренуће у 11 сати из црквене порте до градског језера, где ће се у 12 сати пливати за крст. Пливање ће и ове године благословити владика нишки Арсеније.
„Ове новине у програму иницирао је владика Арсеније, а ми смо их са радошћу прихватили“, кажу у Туристичкој организацији општине Власотинце.
Заинтересовани учесници могу да се пријаве путем броја телефона 0668058960. На сам дан пливања потребно је да код себе имају личну карту или пасош, а ако је реч о малолетним учесницима потребно је да са њима буде један од родитеља.
И ове године одржаће се Пихтијада, као пратећа манифестација богојављенског пливања. Заинтересовани учесници треба да донесу своје пихтије 19. јануара до 10.30 сати, на простор код купалишта.
Организатори богојављенског пливања у Власотинцу су Туристичка организација и Удружење поштовалаца Свете горе, уз подршку епархије нишке, црквене општине Власотинце, предузећа и установа. Покровитељ манифестације је Општина Власотинце.
ПРОГРАМ ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ У ВЛАСИНИ НА БОГОЈАВЉЕЊЕ
07.30 – 09.00 литургија у цркви Силаска Светог Духа
09.00 – 11.00 здравствени преглед учесника и послужење – парохијски дом
11.00 полазак литије из црквене порте
11.00 Пихтијада – градско језеро
12.00 пливање за Часни крст – градско језеро

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: