Nazad na vrh

Aktivni odmor

  /  Šta raditi   /  Aktivni odmor

Brdsko planinski predeli opštine Vlasotince pružaju mogućnosti za pešačenje i planinarenje.

Biciklizam

Zahvaljujući geografskim i prirodnim osobenostima ovog kraja, biciklisti mogu uživati u velikom izboru trasa za biciklističku vožnju. Od lakih za početnike, preko srednjih za rekreativce do onih teških za zaljubljenike u planinsku vožnju biciklom. Od 2016.g. se u Vlasotincu organizuje MTB maraton, sa startom na keju na Vlasini pa sve do Ostrozuba na 1546 mnv na stazi dugoj 70 km.

Paraglajding

U Vlasotincu je 2007.g. bilo održano prvenstvo Srbije u preciznom spuštanju paraglajdingom, što dosta govori o kvalitetu terena. Start na 600mnv je jedan od najbezbednijih i najpristupačnijih, orijentisan je prema zapadu što je i glavni vetar kod nas. Sletište je ogroman plato pored sportskih terena i kupališta i jedno od retkih u urbanoj zoni. Letovi se mogu izvoditi u toku cele godine, pod uslovom da vetar ne bude istočni ili jak južni.

Balkan relly

Vlasotince je domaćin Balkan relija, koji se vozi deset dana kroz sedam država u dužini od 3000 km na teritoriji Balkana. Članovi BMW moto kluba Vlasotince, inicijatori ovog druženja, zajedno sa njima nastavljaju da voze preostalu deonicu po maršuti organizatora relija.

Staza „Jezero“ Motokros tima

Motokros tim organizuje na stazi Jezero motokros treninge. Organizuje hard enduro i enduro vikend vožnje.

Čarobna dolina

Obilazak Čarobne doline može biti prava avantura za pamćenje. Ako ste ljubitelj kanjoninga, onda je ovo pravo mesto za vas. Čarobna dolina je još uvek neotkrivena prirodna oaza za prave ljubitelje prirode. Zato budite među prvima koji će je istražiti.

Branje gljiva i šumskih plodova

Područje sliva Vlasine ali i ostali delovi opštine Vlasotince obiluju jestivim pečurkama (vrganji, lisičarke, smrčci, borovnjače, livadski šampinjoni). Na većim nadmorskim visinama uz uživanje u svežem, čistom vazduhu, moguće je branje šumskih plodova borovnica, malina, kupina, divljih jagoda. Svake godine krajem leta Gljivarsko društvo „Rujnica“ organizuje „Dane gljiva“ u cilju promovisanja pravilnog branja i pripremanja ali i druženja u prirodi.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: