Nazad na vrh

38. ВИНСКИ БАЛ ОД 23. ДО 25. АВГУСТА

  /  Vesti / 38. ВИНСКИ БАЛ ОД 23. ДО 25. АВГУСТА
38. ВИНСКИ БАЛ ОД 23. ДО 25. АВГУСТА
Традиционална културно-уметничка и забавна манифестација Вински бал одржаће се од 23. до 25. августа. Подсећања ради, први Вински бал одржан је давне 1960. године и од тада, са прекидима, траје до данас. Ове године одржаће се 38. Вински бал.
Директорка Туристичке организације Наташа Ђокић Живковић је овом приликом присутне упознала са припремљеним програмом.
Она је том приликом између осталог истакла да ће ове године Винском балу присуствовати и министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић.
„Као и претходних година и ове године први дан Винског бала почеће Власинским котлићем, потом ће бити организовано пливање за винско буренце.. Централни програм креће свечаном винском поворком, а потом се програм наставља на летњој позорници уз богат културно-забавни програм, проглашење најбољег винара и најлепше девојке Винског бала. Програм се завршава уз ватромет и концерт Хариса Џиновића“, рекла је директорка Наташа Ђокић Живковић на традиционалној конференцији за медије, која је данас одржана у дворишту Културног центра.
За све присутне биће организован вински кутак, код фонтане на кеју, где ће моћи да дегустирају вина излагача. Одржаће се турнир у одбојци, Трофеј Винског бала, као и Шаховска симултанка, наступиће трубачи, фолклорни ансамбли, мажореткиње и карневалска група.
„Другог дана Винског бала биће приређена изложба карикатура на тему вина и грожђа, а истог дана биће проглашена најбоља карикатура која је приспела ове године на конкурсу. Припремљен је богат програм на летњој позорници, а вече се завршава концертом Милице Тодоровић. Трећег дана биће изабрана најбоља песма на тему вина и грожђа, док ће на централној бини наступити дуо Анђела и Вељко, а потом Живчани бенд. Вече ће се завршити концертом Пеђе Јовановић“, додала је Наташа Ђокић Живковић.
Говорећи о предстојећој тродневној манифестацији Вински бал, директорка Културног центра Маја Марковић је истакла:
„Након вишенедељног богатог програма Лето у Власотинцу, за пар дана нас очекује једна од најстаријих манифестација у Србији Вински бал, који је почео далеке 1960. године и са прекидима ево траје до данас. Културни центар је више година организовао ову манифестацију, а она је од пре неколико година у надлежности Туристичке организације али су све установе и предузећа укључени у припрему и одржавање Винског бала, наравно уз подршку општине Власотинце, која је и покровитељ манифестације. Иако вина и винограда нема више у обиму у коме је то било пре неколико деценија ипак се повећава број младих винара у нашем крају. Зато се трудимо да негујемо оно што имамо, да наставимо традицију и да Вински бал остане заштитни знак наше општине“.
Директор Јавног-комуналног предузећа „Комуналац“ Зоран Јовић, рекао је да ће ове године ово предузеће поред одржавања хигијене и зеленила, организовати и постављање продаје сувенира, играчака и других излагача, на ограђеном делу изнад бране, по симболичним ценама.
„Неће бити толерисања продаја сувенира, играчака и других ствари на шеталишту. Сви заинтересовани и за постављање ресторана, то ће моћи да ураде у ограђеном делу изнад бране, по симболичним ценама. За продавце ће износити 752 динара дневно, а за ресторане ће бити 100 динара по метру квадратном по дану, цене су са ПДВ-ом, и изузетно су приступачне“, истакао је Јовић.
Директорка Културног центра Маја Марковић овом приликом позвала је заинтересоване на отварање изложбе Завода за заштиту споменика културе из Ниша Изложба је на тему „Градитељско наслеђе Власотинца“ „Очување градитељског наслеђа: Стара чаршија Власотинца“, која ће бити отворена првог дана Винског бала, 23. августа у 13 сати, у дворишту Културног центра.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: