ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ ВИНАРИ
Неизоставни део и традиционални сегмент по коме се Вински бал памти је избор најбољег винара. И ове године изабрани су најбољи винари у четири категорије. Најбољим винарима припале су награде у виду полипропиленске буради различите запремине, зависно од награде, а свим излагачима – винарима у Винском кутку општина је даривала винску бурад од инокса .
Најбоље вино у категорији врхунских белих вина произвела је Сузана Адамови, друго место припало је вину Драгана Пешића, а треће вину Ненада Митића.
У категорији врхунских црвених вина прво место освојило је вино Сузане Адамовић, друго место припало је вину које је произвео Часлав Стојиљковић, а треће вину Саше Јовића.
У категорији традиционалних белих вина прво место припало је вину Гордане Пешић, друго место освојило је вино Велибора Милошевића, а треће вино Новице Петровић.
У категорији традиционалних црвених вина најбоље је вино Јована Печенковића, друго место у овој категорији освојило је вино Братислава Ристића, а треће место вину Дејана Новичића.
Учесници се слажу да је за узгајање винограда и производњу вина неопходно много труда, рада, љубави, воље, али и едукација и праћење савремене техонологије, те да им субенције које нуди држава добро дођу, али да углавном сви настављају традицију коју су почели њихови преци.