Nazad na vrh

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ТРЕЋИ ПУТ У КОНОПНИЦИ

  /  Vesti / МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ТРЕЋИ ПУТ У КОНОПНИЦИ
МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ТРЕЋИ ПУТ У КОНОПНИЦИ
„ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА“ ОКУПИЛА ЖИТЕЉЕ ЦЕЛОГ КРАЈА
У власотиначком селу Конопница, трећу годину за редом, на дан Успења Пресвете Богородице одржана је манифестација „Михољски сусрети“. Велика колона аутомобила, много људи, жагор деце подсетили су на некадашње вашаре који су се деценијама уназад одржавали у овом селу. Мештани, онако сетно, али уз осмех кажу „никад бољи вашар на Госпођиндан, баш као некад што је био“. Свима се допала целодневна манифестација уз богат програм.
Манифестација је почела након одржане литургије у истоименој цркви, дечјом ликовном радионицом, на којој су малишани показали своју маштовитост и креативност. За свој труд и рад награде су освојили Николина Стојановић из Орашја, Лана Јовић из Стајковца и Анђелина Андрејевић из Манастиришта.
Награђени су и учесници литерарног конкурса, па је тако песма „Моје село – Конопница“, аутора Весне Јовановић била, по оцени жирија, најбоља песма на призренско-тимочком дијалекту. Друго место освојила је песма „Беше си“, аутора Јелене Сарић Цветковић, а треће песма „Моје село“, коју је написала Сандра Ђокић.
Изабрана је и најбоља фотографија која приказује живот на селу, а на расписаном конкурсу пристигло је 55 радова. Аутор победничке фотографије је Далибор Илић из Орашја, друго место освојила је фотографија Наташе Дојчиновић из Власотинца, а треће фотографија Милене Стојиљковић, такође из Власотинца. Фотографије приказују живот на селу, у Орашју, Добровишу и Доњој Ломници.
У спортском делу дана, најбољи у стоном тенису били су Тијана Стојановић и Милан Стојиљковић, у малом фудбалу ФК Власина, у шуту за три поена победио је Андрија Ђокић.
Присутне је поздравио и председник општине Власотинце Братислав Петровић, који се захвалио Министарству за бригу о селу и Туристичкој организацији. Он је подсетио на оно што је урађено у претходних 10 година у Конопници.
„Урадили смо игралиште, атмосферску канализацију у насељу, нови мост смо изградили за само шест месеци, реновирали смо Дом културе, а у току су и радови на реконструкцији крова школске зграде. Осим тих инфраструктурних радова, веома су важни и овакви сусрети, који подстичу обнову друштвеног живота у селима“, рекао је Петровић.
Многобројна публика синоћ је имала прилику да ужива у наступима лаурета овогодишњег Сабора трубача у Гучи, 11-годишњег Матеју Станисављевића, најбољег младог трубача са оркестром „Весели дечаци“ и Давида Антића, чији је оркестар освојио друго место ове године у Драгачеву. Извођењем сплетова игара публици су се представили фолклорни ансамбли „Света Тројица“ из Бољара и КУД „Братство“ из Власотинца. Млади Андрија Ђорђевић свирао је на хармоници.
Када је оркестар Савршен дан засвирао народна кола, многи су се ухватили у коло и наступило је опште весеље.
И ове године, као и претходне, Михољске сусрете села организовала је Туристичка организација општине Власотинце, уз подршку локалне самоуправе и Министарства за бригу о селу, које је издвојило 491.000 динара.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: