Nazad na vrh

ПИВСКИ ФЕСТИВАЛ

  /  Vesti / ПИВСКИ ФЕСТИВАЛ
16. ПИВСКИ ФЕСТИВАЛ У СУБОТУ У ЛАДОВИЦИ
У власотиначком селу Ладовица, у суботу, 22. јула одржаће се 16. Пивски фестивал – фестивал панк музике. Овај јединствени скуп карактерише посебна атмосфера и присуство публике свих узраста. Ове године Пивски фестивал део је календара Туристичке организације, а фестивал подржава, као и претходних година општина Власотинце.
Говорећи о програму пи ар фестивала Александра Миленковић је казала да ће љубитељи ове врсте музике бити у прилици да уживају у музици три бенда из Ладовице (Ван Жуљ, Хидроген и Цепени Ћунци) као и бендова Патент, Јорговани и 357, који су познати не само у Србији већ и шире.
„Имаћу задовољство и част да по 16. пут отворим Пивски фестивал. Ове године имали смо добру подршку од Туристичке организације општине Власотинце и саме локалне самоуправе, и драго ми је да су схватили нашу идеју. Иако ће трајати само један дан очекујемо много више публике него до сада. Фестивал је настао са жељом да подржимо фудбалски клуб и помогнемо им, тако смо кренули и ево трајемо већ шеснаест година“, рекао је председник удружења и један од оснивача фестивала Драган Јањић.
Организатори су подсетили да је „Пивски“ била навијачка група у Ладовици, која је бодрила сеоски тим „Видовдан“, који је освојио турнир у Власотинцу. Да би подржали клуб и скупили нешто новца, навијачи су организовали фестивал. И данас помажу клубу од прихода са фестивала.
„Пивски фестивал ове године налази се у програму Туристичке организације и надам се да ће тако наставити и у наредном периоду. Наша Туристичка организација помогла је организацију фестивала средствима којима је плаћена бина, озвучење, пропагандни материјал и слично“, рекла је Сања Стојиљковић, представник Туристичке организације општине Власотинце.
Ове године новина је да су организатори обезбедили професионално озвучење и бину, а посетиоци ће моћи да по први пут чују три бенда добро позната у Србији, а и шире.
Драган Јањић, члан бенда Хидроген најавио је крајем септембра или почетком октобра обележавање 30 година постојања групе и добру забаву за љубитеље панк музике.
Организатор је овом приликом уручио захвалнице за сарадњу власотиначкој библиотеци, Културном центру и Туристичкој организацији општине Власотинце.
* цео текст преузет са https://www.facebook.com/profile.php?id=100063789770200

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: