Nazad na vrh

ВИНСКИ БАЛ

  /  Vesti / ВИНСКИ БАЛ
ДЕО ВИНСКОГ БАЛА ОДРЖАН, ДЕО ОДЛОЖЕН ЗА СЛЕДЕЋУ НЕДЕЉУ- КОНЦЕРТИ ЗА ДАН ОПШТИНЕ
Временске прилике јуче су утицале на одржавање 37. Винског бала. Наиме, део планираних манифестација је одржан, а део одложен. Тако су концерти, који су требали да се синоћ одрже на летњој позорници одложени и биће одржани на Дан општине Власотинце, 10. октобра. Програм планиран код чесме на кеју и додела награда винарима који су планирани од 19 сати биће организовани следеће недеље.
Успешно је реализовано пливање за винско буренце на градском језеру. Њега је освојио Немања Давинић (18) из Власотинца, и то другу годину заредом. Ове године владало је велико интеросовање за овај део Винског бала. Традиционално је награђен и најмлађи пливач, а то је Зарије Цветковић из Власотинца.
„Пливам по други пут за винско буренце, имао сам среће и оба пута био најбржи. Конкуренција је била јака. Планирам да се и наредне године пријавим за пливање“, рекао је Немања Давинић.
Иначе обојици је Туристичка организација поклонила по сребрњак. У Маричкино, поред реке, и ове године традиционално је припремана виноградарска јанија за све заинтересоване госте и Власотинчане.
Избором за најбољу песму и карикатуру на тему вина и горжђа програм је настављен у галерији Културног центра на кеју.
Најбољу песму на тему вина и грожђа написао је Зоран М. Јовановић из Кацабаћа (Бахусова тајна), друго место припало је Срби Такићу за песму „Снови који извиру из вина“, а треће Томиславу Ђокићу из Параћина за песму „Вински троугао“. Аутори најбољих карикатура су ове године сви из Власотинца: прво место припало је Јовану Спасићу, друго Зорану Рајковићу Пилету, а треће дванаестогодишњој Милици Младеновић.
У име организатора све присутне поздравила је Оливера Цветковић из Туристичке организације општине Власотинце.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: