Nazad na vrh

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ВИНСКИ БАЛ

  /  Vesti / КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ВИНСКИ БАЛ
37. ВИНСКИ БАЛ ОДРЖАЋЕ СЕ ПЕТОГ АВГУСТА
Данас је у просторијама власотиначке библиотеке „Десанка Максимовић“ одржана конференција за штампу поводом предстојеће традиционалне културно -уметничке манифестације Вински бал. Ове године Вински бал се одржава по 37 пут и биће 5.августа.
„Овогодишњи 37. Вински бал одржаће се у суботу 5. августа на кеју поред реке Власине и на летњој позорници. За разлику од претходних година, када је манифестација трајала два дана, ове године околности су нас натерале да она траје један дан. Наиме, познато је да се општински буџет среће са проблемима везаним за наплату по пресудама за заузеће имовине за путеве просецане пре више деценија на подручју општине, реч је о великим износима који ремете нормално функционисање буџета, те је ребалансом у јуну скоро преполовљен буџет манифестације. У складу са тим смо и организовали и ову манифестацију, трудили смо се да задржимо традицију. Расписани су конкурси за пливање за винско буренце, избор најбољег винара, избор најбоље песме и карикатуре на тему вина и грожђа. Манифестација креће припремањем котлића са виноградарском јанијом а завршава се концертима Габријеле Пејчев и Шака Полументе. Новина у односу на претходне године је што неће бити избора за најлепшу девојку бала, већ враћамо „Виноградарске виле“, које ће бити заштитни знак манифестације, али и туристичке промоције Власотинца, оне неће учествовати на Винском балу, већ ће наступати на сајмовима и другим местима и промовистаи наше Власотинце. Сви конкурси сем пливања винско буренце трају до 30. јула, а пливачи могу да се пријаве и пре самог почетка такмичења“, рекла је Сања Стојиљковић, координатор за пројекте у туризму и међународну сарадњу.
Овогодишњи 37. Вински бал почеће у 15. сати припремом виноградарске јаније у Маричино, у 17. сати одржаће се пливање за винско буренце, од 18.сати у галерији Културног центра на кеју одржаће се избор за најбољу карикатуру и песму на тему вина и грожђа. Биће приређена и изложба карикатура из претходних година. На кеју код чесме, сем изложбе и дегустације домаћих вина, од 19. до 20. сати биће изведен пригодан програм, наступи виолинисткиње Христине Јовић, мажореткиња, фоклорних ансамбала „Тројица“ и „Братство“. Винградарске виле извешће перформанс. Биће проглашени најбољи винари. Од 21.сат програм се сели на летњу позорницу, где ће бити концерти Габријеле Пејчев и Шака Полументе. У поноћ је планиран ватромет. Програм се завршава журком са ди џејем Spin Baits.
Организатор Винског бала је Туристичка организација општине Власотинце у сарадњи са предузећима и установама власотиначке општине, а генерални покровитељ манифестације је општина Власотинце.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: