Nazad na vrh

ВЛАСИНА ФЕСТ

  /  Vesti / ВЛАСИНА ФЕСТ
ЗАВРШЕН ДРУГИ „ВЛАСИНА ФЕСТ“
Власина фест организован је по други пут, а у протекла три дана оживеле су обале реке Власине. Туристичка организација Власотинца је овом манифестацијом најавила и отварање купалишне сезоне на градском језеру. Организатор се потрудио, и у три дана распоредио богат спортски, ликовни и музички програм, трудећи се да задовољи укусе посетилаца свих узраста. Министарство туризма и омладине са 500.000 динара подржало је Власина фест.
Манифестација је почела у петак, 7. јула, осликавањем и улепшавањем простора код Нивеа дечјег игралишта, поред реке Власине. За лепши и оплемењени излед овог простора побринула се екипа удружења Власинска вила. Турнир у одбојци на песку организован је на терену поред реке, учествовало је шест екипа, а најбоља је била екипа United, друго место заузела је екипа Winner, a треће је припало екипи Infinitx. Награђени су пехарима и дипломама, а првопласирани и сезонском картом за Аква парк Атина. Организацију турнира помогли су Спорски савез општине Власотинце и одбојкашки клуб Власина.
У вечерњим сатима почео је музички део програма наступом поп, рок и реп извођача. Звезде вечери били су београдска група Артан Лили, чију музику критичари дефинишу као нојз поп. Многобројни присутни уживали су и у наступима Havajb дуа, кога чине Власотинчани Вељко Јовановић и Анђела Михајловић, потом Sevdah Rock Connection Band из Ниша и Chika Benzika уз подршку DJ Ljudski maksimum i DJ Sunrise.
Субота је била у знаку ликовне и физичке културе. На терену поред летње позорнице окупили су се малишани на полигону спретности. По први пут најмлађи учесници имали су прилику да се упознају са основама спорта фризби голф.
Љубитељи шаха, окупљени око Шаховског клуба Власотинце, учествовали су у симултанкама на 11 шаховских табли. У галерији Културног центра на Нешићевом кеју, организоване су дечје радионице стрипа и илустрације.
И ове године недељне активности започете су часом јоге у спомен парку Старо гробље. Централни догађа трећег дана био је Власински спуст, који је подразумевао спуштање низ реку разним пловним објектима делом реке Власине до бране. Најбржа на Власинском спусту била је десетогодишња Хана Ђорђевић, док је најмлађи учесник био Богдан Ђорђевић. Учесници Власина феста добили су мајице и друге пригодне поклоне. После спуста организована је и дневна журка на локалитету Маричкино и ручак.
„И ове године трудили смо се да задржимо препознатљиве садржаје али да уведемо и неке новине. Тако су наши најмлађи учесници били у прилици да упознају основе фризби голфа. Увели смо и радионице дечјег стрипа и илустрације. После спуста организовали смо и дневну журку. Надам се да смо успели да наше грађане заинтересујемо за ову манифестацију. Ми смо и симболично отворили купалишну сезону, трудићемо се да и наредне године организујемо ову манифестацију наравно и да опет уведемо неку новину“, рекла је Оливера Цветковић из Туристичке организације општине Власотинце.
Манифестацију Власина фест Туристичка организација Власотинца организовала је уз помоћ локалне самоуправе, СРЦ „Власина“, Културног центра, многих удружења, појединаца, људи добре воље и спонзора.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: