Nazad na vrh

„ZAVRNIMO RUKAVE“

  /  Vesti / „ZAVRNIMO RUKAVE“
ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
ОРГАНИЗОВАНА АКЦИЈА „ЗАВРНИМО РУКАВЕ“
Широм наше земље 22. априла обележен је Дан планете земље, организовањем националне кампање чишћења Србије. Општина Власотинце прикључила се акцији чишћења која се ове године организује по десети пут, под слоганом „Заврнимо рукаве“ и истовремено се организује на 153 локације у Србији.
У Власотинцу акција је спроведена на више локација, а учешће су узели основци, средњошколци, удружења грађана, спортски клубови, установе и појединци. Чишћење Власотинца спроведено је дуж реке Власине, у ужем центру града, од главне аутобуске станице до краја шеталишта, на Старом гробљу, поред „Буке“, долина до плавих мостића, стаза здравља, Чаробна долина.
„На позив Туристичке организације јавили су се чланови удружења Севап, Млади Власотинца, Битка за Власину, Школица спорта ЗСКУ Власотинце, Еко Власина, Власинска вила, радници Културног центра, СРЦ Власина, активисти странке, ученици основне школе Синиша Јанић, Гимназије и Техничке школе, њих око седамдесетак. Истовремено је веома битно што је међу учесницима био велики број деце и младих људи, јер од малих ногу треба да их учимо да чувају животну средину. Управо је и циљ ове акције подизање свести о значају очувања животне средине“, рекла је Оливера Цветковић из Туристичке организације.
Акцију „Заврнимо рукаве“ организовала је Туристичка организација, уз подршку локалне самоуправе и ЈКП „Комуналац“, који су обезбедили воду, кесе и рукавице за све учеснике.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: