Nazad na vrh

ЗАВРШЕН 37. ВИНСКИ БАЛ

  /  Vesti / ЗАВРШЕН 37. ВИНСКИ БАЛ
ВИНА ЈОВАНА ПЕЧЕНКОВИЋА НАЈБОЉА НА 37. ВИНСКОМ БАЛУ
Јован Печенковић је двоструки победник традиционалне манифестација Вински бал и то у категоријама врхунских црвених и у категорији традиционалних црвених вина.
На платоу код чесме на кеју синоћ је одржан део манифестације Вински бал који је прошлог викенда одложен због лошег времена.
Винарима су синоћ уручене награде (винска бурад), дипломе и захвалнице, а вече су употпуниле Виноградарске виле својим перформансом, Христина Јовић на виолини, културно-уметничка друштва „Света Торјица“ и „Братство“ и гости из Медвеђе – састав Јабланички славуји. Посебну захвалницу добили су чланови неформалног удружења Власинска вила јер су у више наврата улепшали најпопуларнија места у граду осликавајући их пригодним мотивима.
Јован Печенковић двоструки је победник 37. Винског бала. Његова вина освојила су прва места у двема категоријама: каберне совињон у категорији врхунских црвених и прокупац у категорији традиционалних црвених вина. У три од четири категорије, друго односно треће место заузела су и вина Новице Петровића. Винари из Гложана заузели су сва три места у категорји традиционалних белих вина, оценила је комисија на овогодишњем Винском балу. Ево и комплетног редоследа:
У категорији врхунских белих вина:
3.Братислав Ристић, Гложане, италијански ризлинг
2.Велибор Милошевић, Гложане, италијански ризлинг
1.Новица Петровић, Власотинце, сорта бела тамјаника
У категорији традиционалних белих вина:
3.Драган Пешић, Гложане, ризлинг смедеревско-жупски
2.Саша Јовић, Гложане, ризлинг смедеревско-жупски
1.Марко Стојиљковић, Гложане, ризлинг смедеревско-жупски
У категорији врхунских црвених вина:
3. Ненад Митић, Власотинце, каберне совињон
2. Новица Петровић, Власотинце, каберне совињон
1.Јован Печенковић, Власотинце, каберне совињон
У категорији традиционалних црвених вина:
3.Зоран Ћирковић, Власотинце, прокупац
2.Новица Петровић, Власотинце, прокупац
1.Јован Печенковић, Власотинце, прокупац
„Ову манифестацију празнујемо скоро четири деценије и важно је да се сваке године подсетимо „златног“ доба власотиначког виногорја. Било је то време у другој половини прошлог века, када су власотиначки домаћини децу школовали од вина и грожђа и када се власотиначко вино служило у више од половине београдских кафана. Верујем да је важно да младим људима говоримо о томе јер то јесте важан део историје нашег места. Вински бал је један од начина да се сећамо тог времена. Такође, важно је и да подржимо неке нове винаре и виноградаре у нашем крају у напору да оживе винограде и да поново праве добра домаћа вина“, рекла је Сања Стојиљковић у име Туристичке организације општине Власотинце.
Планирани концерти Габријеле Пејчев и Шака Полументе биће одржани 10. октобра.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: