Nazad na vrh

ЗАВРШЕНИ МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У БОЉАРУ

  /  Vesti / ЗАВРШЕНИ МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У БОЉАРУ
РАСПЕВАНО ВЕЧЕ У БОЉАРУ
Деца из вртића, три власотиначка фолклорна ансамбла, дуо Анђела и Вељко, Немања Стевановић, ватромет, ди џеј и много публике жељне забаве, били су део синоћњих Михољских сусрета у Бољару.
Културно – уметничка друштва „Црниловић“, „Света Тројица“ и „Братство“ први пут на истом концерту били су пријатно изненађење за све, а највише овација сакупио је млади певач Немања Стевановић. Анђела и Вељко нису много заостајали за њим, док су малишани ПУ „Милка Диманић“ побрали аплаузе на почетку. Утисак вечери је да је лепих нота било за посетиоце различитих узраста и укуса, а сами Бољарчани изразили су жељу да се оваква окупљања чешће организују. Присутне је, на почетку, поздравио и заменик председника општине Власотинце Владимир Коцић, који је изразио задовољство што се ове године Михољски сусрети одржавају у његовом родном селу.
„Захваљујући Министарству за бригу о селу наша Туристичка организација, спремила је вече пуно песме и игре. Јасно је одавно да у сеоским срединама недостаје друштвени живот, али су локална самоуправа и држава последњих неколико година одлучиле да ту нешто промене и да подстакну манифестације као што су Михољски сусрети села. На нама је да наставимо да негујемо оваква дружења и да нам села оживе, колико год је то могуће „, рекао је Владимир Коцић.
Вечерас че се обавити резање славског колача у 19 сати код Крста у Бољару јер је Силазак Светог Духа на апостоле – Света Тојица заветна слава села. Припрема се и здравица о народним обичајима.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: