Nazad na vrh

ЗАВРШЕНИ ПЕТИ ПО РЕДУ УКУСИ ЈУГА

  /  Vesti / ЗАВРШЕНИ ПЕТИ ПО РЕДУ УКУСИ ЈУГА
„УКУСИ ЈУГА“ ПРОСЛАВИЛИ МАЛИ ЈУБИЛЕЈ УЗ ПРЕДСТАВНИКЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ
ВЕЋА УЛАГАЊА У ПОЉОПРИВРЕДУ
Пети „Укуси југа“ одржани су данас на Старом гробљу, манифестацији је присуствовала државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Поповић, обишла штандове са челним људима власотиначке општине и разговарала са излагачима. Многи заинтересовани грађани посетили су ову већ традиционалну манифестацију.
Разговори са људима на оваквим манифестацијама увек добро дођу да у директном контакту видимо где и како још можемо да помогнемо, рекла је државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Поповић на отварању манифестације Укуси југа у Власотинцу. Она је подсетила да је ову годину обележила дигитализација наше пољопривреде.
„Друга ствар по чему је ова година дефинитивно препознатљива је рекордан буџет министарства. Подигли смо субвенције по хектару, радило се на подизању сточног фонда, а плаћамо и сваки литар млека који се произведе“, рекла је Поповић.
Манифестација Укуси југа окупила је пети пут мале произвођаче хране и пића и ручно рађених предмета из Јабланичког округа, њих 22, у циљу очувања традиције и обичаја нашег краја.
„Ја бих на то додао да смо осим по доброј храни и пићу познати по срдачности и гостољубивости и да је то понекад храна за душу. Тако смо спојили гостопримство и богату трпезу, што је довољно да се гости код нас добро осећају, а да успут виде и све туристичке садржаје које наше место нуди“, рекао је заменик председника општине Власотинце, која је покровитељ манифестације, Владимир Коцић.
У име Туристичке организације, Оливера Цветковић је изразила задовољство што се мали, али значајан јубилеј прославља у присуству представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
„То нам говори да је наш рад видљив и препознат као нешто добро. Укуси југа имају и едукативни карактер јер смо оргнизовали за заинтересоване радионице како за старије тако и за наше најмлађе суграђане“, рекла је Цветковић.
Песму „Беше си“, на призренско-тимочком дијалекту, говорила је аутор Јелена Сарић Цветковић. Песма, која сведочи о некадашњем животу на селу, изазвала је пуно емоција код публике.

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

Follow Us: